Kondomer – verdens beste beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer

Nylig har det dukket opp nye typer prevensjonsmidler. Den finnes mange nyere prevensjonsmidler for kvinner med hormoner i. Dette kan være p-piller, minipiller, p-staver med mer. Men den aller beste beskyttelsen er fortsatt kondomer.

Kondomer beskytter ikke bare mot graviditet, de beskytter også mot seksuelt overførbare sykdommer. Det er mange forskjellige kjønnssykdommer som er veldig farlige:

  • For det første har vi HIV, som det ikke finnes noen kur for i dag, selv om du stort sett holder deg frisk med forskjellige antiretrovirale legemidler.
  • Så har vi klamydia som lett kan behandles med antibiotika. Men ubehandlet klamydia kan føre til vanskeligheter med å få barn, både hos menn og kvinner
  • HPV (Human Papillomavirus) er en virusinfeksjon som kan ramme både kvinner og menn. Visse typer HPV kan gi livmorhalskreft og derfor tilbys jenter nå vaksiner mot dette.
  • Gonoré er en bakteriell sykdom som, hvis den ikke behandles, kan føre til vanskeligheter med å få barn, både for menn og kvinner. Gonoré har blitt mer vanlig igjen de siste årene.

Viktig å huske

For at kondomet skal beskytte mot både uønskede graviditeter og seksuelt overførbare sykdommer, må det brukes under hele samleie.

Håndter kondomet forsiktig slik at det ikke går i stykker. Kondomer er veldig slitesterke, men hvis du ved et uhell klør dem med neglen eller bruker feil type glidemiddel, kan det gå i stykker.

Bruk også riktig størrelse kondom. For lite kondom er vanskelig å få på riktig måte, og det kan lettere gå i stykker. Hvis kondomet er for stort, kan det lettere skli av.

Sørg også for at kondomene dine ikke er for gamle. Det er alltid en best-før-dato på emballasjen. Etter denne dato kan kondomets styrke forverres og risikoen for at det går i stykker er større.

Et tips

Du kan kjøpe billige og gode kondomer hos Kondomvarehuset. De har rask og diskret levering og gode priser.